Mange om buddet

At drive en restaurant

Når du i Danmark gerne vil drive en restaurant, så er der mange ting, som du skal være opmærksom på, for som det er med næsten alt andet i Danmark, så er det hele gennemreguleret og kontrolleret.

Det er dog ikke kun reguleringen af selve forretningen, som der skal være styr på, nej ejere og dem som arbejder, der skal på kursus i at bearbejde fødevarer og sikre, de ikke kommer til at begå fejl, som kan kontaminere andre fødevarer, de skal sågar lære at vaske hænder rigtigt, ja der er mange forskellige små ting, som de skal have styr på allerede fra starten af.

Der er heldigvis en masse lovkrav, som skal overholdes, for ødelagte fødevarer er noget, som kan gøre mange syge, og hvis det er fra en restaurant, så ville det være meget værre, tænk sig hvor mange, som kan blive alvorlig syge, hvis der ikke er passet ordentlig på ved tilberedning, eller der ikke er en hygiejne blandt de ansatte, som er god nok.

Smileyer

Der er mange som hvert år får skarpe skrivelser og sure smileyer i deres vinduer, fordi de ikke overholder de strenge krav, der hører med til at drive en restaurant, og selv store restauranter som Meyers Deli og Kin Kin, som er Danmarks eneste Thai restaurant med Michelinstjerne, er nogle af dem, som i årene løb har fået en over næsen, når de ikke har levet op til de krav, der stilles.

Der er til gengæld også mange, som lever godt på, at de netop får de glade smileyer, som du kan se, de skal have i vinduerne. Det er nemlig en garanti til kunderne for, at de sikkert kan gå ind og spise og ikke risikere at komme hjem med en madforgiftning. Det er jo bestemt ikke det, som man regner med, når man skal ud og spise med kniv og gaffel.

At der er kontrol med dem, som har restauranter, er selvfølgelig ikke nok. Dem som leverer til restauranterne er under den samme skarpe kontrol. De bliver udsat for samme kontrol, så det er også med til at sikre, der er kontrol hele vejen rundt. Det er jo med at være sikker på, at det er sikkert for os andre at indtage.