Mange om buddet

Lær at estimere kalorier, når du går på restaurant

Stiller man ikke op til konkurrencer for bodybuilding, som kræver at man planlægger ned til mindste kalorie, så kan man hurtigt komme i gang med at lære om mads indhold. Og det kan være klogt at have lidt viden herom, hvis man elsker en dejlig tur på restaurant. Er man netop gået i gang med at træne, og er man endnu usikker på kalorier og næringsforhold, så behøver man nemlig ikke snydes for en god tur på restaurant. Vi skal bare have lidt viden om det basale, så vi kan nyde godt af restauranten og fastholde målene for træningen.

Start med at analysere eget køleskab

Opstarten kræver, at man kaster sig frygtløst ud i matematik. Bare rolig! Her kræves der ingen ph.d., og principperne vil gå igen adskillige gange. Så det er blot et spørgsmål om, at man får lavet udregningerne et par gange. Start i eget køleskab. Er indholdet det samme uge efter uge, eller er det varieret?

Hvor mange gram er der i pakkerne, som man typisk køber? Hvor mange pakker er der, og hvor hurtigt bliver de spist? Regn herefter på de langsigtede forhold omkring kalorierne. Men dan særligt et klart billede af, hvor mange gram og kalorier der er tale om i en størrelsesorden, der ligner tallerkenen på restaurant. Tag én vare af gangen.

Prioriterer man den typiske mad, som man spiser ude og hjemme, så får man stille og roligt opbygget en basisviden omkring, hvad de gængse retter indeholder af kalorier. Du kan altså roligt investere og komme i gang på en splinterny træningsbænk, men også nyde hyppige ture på restauranter.

Byg videre på de gode vaner

Det er ikke svært at forestille sig, at har man styr på det basale, så går der ikke lang tid, før estimater på kalorier og næringsindhold nærmest ikke kræver hovedregning. Det bliver lige så let, som det er at nyde den skønne mad.

Er man interesseret i det, så kan man herefter grave sig ned i proteiner, kulhydrater og fedt, som man lyster. For det skal nemlig også være sjovt. Har man ikke brug for det, så pas også på med at overtænke maden. Den bedste diæt er den, som man kan fastholde på lang sigt. Så bliv ikke udbrændt, men skab muligheden for at nyde både træningen og en tur på restauranten. Med lidt planlægning er det nemlig intet problem.