Mange om buddet

Find det rigtige outfit til din date

Du er blevet inviteret på date, og I skal ud at spise. Sommerfuglene danser rundt i maven, og du er er en smule nervøs. I skal ud at spise, og du er i syv sind over, hvad du skal have på. Bare rolig, det er helt normalt. Vi har alle gennemlevet utallige tøjkriser ved adskillige anledninger, og en date er bestemt ingen undtagelse. Der er dog hjælp at hente, så du kan blive klædt godt på.

Hvor skal du på date?

Når du skal finde det helt rigtige outfit til din date, er det vigtigt at tænke over, hvor I skal hen. Skal I på en af de helt klassiske caféer i gågaden, eller skal du på en lidt finere restaurant med 3 retter? Først er lokationen en afgørende faktor for valget af tøj og sko. En væsentlig faktor er, om I skal sidde udenfor eller indenfor, samt hvilken tid på året der er tale om. Hvis du skal sidde udenfor, bør du overveje at kigge dine jakker og trenchcoats igennem og tage en med, der passer til vejrforholdene. Ydermere kan typen af restaurant være med til at hjælpe dig, hvordan du bedst klæder dig på, så det hverken er for meget eller for lidt.

Inspiration til det rigtige outfit

Når du har vurderet de omgivelser, du skal spise i, kan du begynde at gennemgå dit klædeskab. Du kan eventuelt høre din date, hvad han har i tankerne, hvis du anser det for at være passende. Du kan også søge inspiration på diverse tøjhjemmesider, som mange gange har en kategori med tøj til specifikke anledninger. Dette kan fungere som inspirationskilde, når du gennemgår dit eget tøj, og det kan endda være du finder det perfekte sæt, som du simpelthen er nødt til at klikke hjem.

Bordskik

Der er mange ting at forholde sig til, når det kommer til bordskik og etikette, særligt på finere restauranter. Blandt de vigtigste bør du undgå at snakke med mad i munden eller tygge højlydt, så er du rimelig godt helgarderet. Slutteligt skal du opføre dig så naturligt og afslappet som muligt, da det vil få din date til at glide meget nemmere. Se om du kan vende eventuel nervøsitet til spænding, sæt barren lavt og lad være med at tænke for meget over, hvad daten vil føre til. Vær til i nuet og nyd din aften – og rigtig god fornøjelse.