Mange om buddet

Er din restaurant børnevenlig?

Går du med planer om at åbne en restaurant, så skal du først beslutte dig for konceptet. Hvilken slags mad vil du gerne servere for dine gæster, og hvem ønsker du at tiltrække til din restaurant? De fleste restauranter henvender sig til et voksent publikum, som sætter pris på at gå ud og nyde et måltid mad i fred uden børn. Det er bestemt ikke alle steder, børn er velkomne, og medbringer man alligevel sine unger, så kan man risikere, at de andre gæster bliver sure på en.

En restaurant for børnefamilier

Men mange travle forældre har også brug for et pusterum i hverdagen. Det kan derfor være dejligt for dem at kunne tage deres børn med på restaurant, hvor børn er velkomne, og der er børnevenlig mad på menuen. Du kan jo overveje, om du vil have børnefamilier som din målgruppe. Du kan sagtens have dejlig mad på menuen, som er andet end pizza, burgere og fritter. Børn sætter også pris på at få ordentlig veltilberedt mad, så en god omgang spaghetti bolognese, boller i karry eller kyllingespyd vil bestemt være et hit hos børnene.

OK at gå fra bordet

Det er de færreste børn, som har tålmodighed til at sidde længe ved bordet, så man skal være forberedt på, at de rejser sig og går omkring. Her kan man fx indrette et legehjørne i den ene ende af restauranten, hvor de kan boltre sig, imens forældrene spiser færdig. Din restaurant kan være et kærkomment sted at gå hen for børnefamilier, som trænger til lidt forkælelse og et afbræk fra madlavning eller hurtige take away løsninger i hverdagen. Når du ligefrem reklamerer for, at børnefamilier er velkomne i din nye restaurant, så ved folk også, hvad de går ind til. De voksne, som hellere vil nyde deres mad uden børn, må gå et andet sted hen. Til gengæld vil du tiltrække den store gruppe af forældre, som gerne vil ud og luftes en gang imellem.