Rigtig god mad

5 gode køkkentips

Køkkentips du kan bruge

Tiden i køkkenet kan blive hurtigere og sjovere med disse fem køkkentips.1. Fugt en klud og læg den under dit skærebræt. Så undgår du, at det skøjter rundt på bordet.2. Sig farvel til brune pletter. Gem stenen fra avokadoen, når du laver guacamole.3. Find ud af, om dine æg er friske. Læg dem i en skål med vand. Hvis de synker, er de gode.4. Lad dit kød nå stuetemperatur, inden du tilbereder det .5. Forbered dine ingredienser, inden du begynder at lave mad. Så er alt klar, når du skal bruge det!

Det kan godt være, at du ikke er en ægte kok i køkkenet, men med disse tips kan du nærme dig en mindre pinlig madlavnings-session. En anden måde du kan snyde til dig en kokketitel, er med kokke kostumer. Hvorfor ikke ligne en, når nu man kan?Hos Partyking.dk finder du et bredt udvalg af udklædninger, også noget, der passer til dit køkken. Hvis du vil være en ægte ‘masterchef’ i dit eget køkken, må du også ligne en. Så næste gang du inviterer til stor middag, kan du forkæle dine gæster med noget til mund og øjne!

Køkkentips du kan bruge

Mange af de store kokke mener, at os dagligdags-madlavere bruger for lidt salt. Om det er i vores pastavand, salater, på kødet eller noget fjerde, bruger vi ca. halvdelen af, hvad vi burde. Salt frembringer smagen i alt slags mad, og ved at bruge lidt mere end man plejer, vil man opleve en stor smagsforskel. Hold dig ikke tilbage – frem med saltbøssen!

Hold dit køkken sundt

Det er vigtigt at tænke hygiejne ind, når man befinder sig i et køkken. Det er trods alt der, maden bliver tilberedt. En vigtig ting at huske, er at holde rå kød og grøntsager adskilt. Man kan hurtigt komme til at have de to ting lidt for tæt på hinanden, når man laver mad. Hvis du skal lave en ret, der indeholder begge dele, er det godt at starte med salaten. Hav gerne separate skærebrætter til de forskellige madvarer, så du er sikker på, at der ikke kommer bakterier de forskellige steder.

Madlavning hygiejne

Derudover bør du være opmærksom på dine grøntsager, såvel som dit kød. Nogle grøntsager skal koges eller steges, inden de kan bruges sikkert i din madlavning. Undersøg eventuelt de grøntsager, du bruger jævnligt – det kan være du bliver overrasket over, hvor lidt eller hvor meget, de forskellige skal tilberedes.

Om du lige er flyttet hjemmefra, eller har boet for dig selv i et godt stykke tid, vil du i følgende artikel få nogle Gode køkkentips leveret. En god grundhygiejne og smarte genveje er blot få af de ting, vi synes er vigtige, når man arbejder i et køkken. Derfor har vi samlet sammen, hvad vi synes er god køkkenstil, og deler dem med dig. God madlavning handler ligeså meget om at nyde at tilberede maden, og med få ændringer og påmindelser kan du gøre tiden i køkkenet til en leg.