Mange om buddet

Fem trin til at starte din egen restaurant

Drømmer du om at blive restaurantejer? Dette er en spændende proces, og vi sætter pris på, at vi indirekte bliver en del af den. I denne artikel kan du finde fem vigtige trin, som forhåbentligt vil hjælpe dig med starte din egen restaurant.

Første trin – vil du starte fra bunden?

Når du ønsker at starte din egen restaurant, skal du først og fremmest beslutte, om du ønsker at starte fra bunden eller købe en restaurant, der allerede eksisterer. Dette hænger naturligvis tæt sammen med, hvor mange penge du har til at starte din restaurant, og hvor meget du kan opnå via fx et erhvervslån.

Der er fordele og ulemper ved begge dele. Når du starter din restaurant fra bunden, er du hundrede procent egen herre over, hvordan den kommer til at se ud, hvilket kan være en stor fordel, når det kommer til design af dit koncept.

Modsat kan det også være en fordel, at der allerede er styr på lokaler, møbler, skilte osv., som ofte følger med, når du overtager en restaurant. Dette er med til betydeligt at reducere omkostningerne for dit nye projekt.

Andet trin – planlægning af madkoncept

Du har måske allerede en idé om, hvilket madkoncept du har interesse i, da de fleste starter et restaurantprojekt med et bestemt koncept i tankerne. Mens nogen har interesse i at starte et pizzeria, går andre efter at åbne en café, men du kan naturligvis også åbne en almindelig italiensk, tyrkisk, græsk, spansk eller dansk restaurant. Det er vigtigt at have styr på dit madkoncept, da det hjælper dig med at tilrettelægge din forretningsplan, kommunikation og markedsføring, som du kan læse om længere nede.

Tredje trin – forretningsplan

De fleste udskyder dette punkt, da det kan være det mest krævende, men ofte er det også det vigtigste. Du kommer ikke langt i verden uden en forretningsplan. Dette gælder lige meget, om du ønsker at starte et tøjmærke, åbne et advokatbureau eller leger med ideen om at blive restaurantejer.

Du bliver nødt til at udarbejde en forretningsplan, som inkluderer dine planer for finansiering, personaletræning, markedsanalyse og meget mere. Faktisk er din forretningsplan essentiel, når det kommer til at låne penge, da du ofte vil blive anmodet om at vise en forretningsplan i forbindelse med din lånansøgning.

Fjerde trin – Hvor skal din restaurant ligge henne?

Din restaurants beliggenhed vil sandsynligvis få en afgørende rolle med hensyn til, hvor stor succes du kan opnå. Her er det vigtigt at analysere, hvor travlt området er, og om der ligger mange potentielle konkurrenter i nærheden.

Femte trin – markedsføring

Markedsføring og kommunikation vil også få en afgørende rolle i din succes, og her er det igen en god idé at udarbejde en markedsføringsplan. Mange går direkte i gang med at promovere på de sociale medier som fx Facebook og Instagram, men hvis du lægger en plan for, hvordan du vil lægge indlæg op, og hvad du vil dele med omverdenen, vil du sikkert opnå mere succes end konkurrenterne.