Tidligere var der en stor forskel på, hvor du kunne finde gastronomien. Det var forbeholdt nogle få restauranter, og der var ikke noget med at gå på kompromis. Men det har så sandelig da ændret sig, først så kom der fokus på gastronomien for folket, for det skulle ikke længere koste en månedsløn at spise på en af de fine restauranter, og derfra har det spredt sig som ringe i vandet.
Gastronomien er i dag kommet ind i hverdagen, og der er mange som i dag har remedier og råvarer, som for nogle år siden ikke fandtes i almindelige hjem.
Ser du på internettet, så er der madklubber, hvor det at lave mad er blevet ophøjet til den kunstart, som tidligere var forbeholdt restauranterne. Men ikke nok med, at der er kommet madklubber, så er der to ting, som tidligere var skilt ad af en større mur som pubben, baren, værtshuset, det kære barn med de mange navne og gastronomien. Men den mur er også nedbrudt, og der er i dag mulighed for at tage ind på en gastropub og få en øl og mad, som nu ikke længere er som kedelig fastfood, men nu er ophøjet til gastromad, som du under andre omstændigheder ville få serveret på en fin restaurant.
Men det er kun med til at sikre, at gastronomien kommer ud til folket, og der er fokus på de gode råvarer og på maden, som skal være visuel smuk, men samtidig en nydelse for alle sanser. Hvem ved, når nu både pubben og pølsevognen har fået deres gastroafdeling, hvor skal gastronomien så rykke hen næste gang, det vil fremtiden vise os.