Når du kigger på bylivet i dag, så er der restauranter, som dækker hele spektret. Der er restauranter, som har dagens buffet og gode tilbud til næsten ingen penge, og der er restauranter hvor et blødkogt æg koster en formue, men det er vores eget valg, det er din pengepung, som bestemmer, hvad du vil spise og hvor.
Der er selvfølgelig forskel på kvaliteten, og når de bliver reklameret med luksusbuffet til 89 kroner, så er det nok ikke så meget luksus ved den mad, der serveres, men mere luksus på prisen. Men det er fint nok, og det er igen meget let at finde et sted, hvor du kan få stillet den lille og den store sult.
Der er også kommet restauranter til med et klart eksotisk islæt. Det er fra hele verden, du i enhver større by nu kan finde mad fra store dele af verden, og det er klart med til at give en meget nuanceret oplevelse af maden, og hvad den er, over hele kloden, for det, som vi mener, er mad, er i nogle lande religion eller forbudt, og nogle af de smage, som der er i det mad, som vi nu kan få serveret, er meget anderledes.