Der er mange restauranter, når du først begynder at se dig omkring, og det er måske meget godt, for der er restauranter til enhver smag. Men det er kun godt, for når der er så mange, så er der også en restaurant til enhver pengepung, selvom de restauranter, som der er meget fokus i disse år, er de restauranter, som er blandt de bedste på verdensplan, et sted hvor mange danske også byder sig til.
Det er restauranter som Noma og Geranium, som naturligt kommer i fokus, men det er ikke kun dem, som er et besøg værd, hvis du er i Danmark, for der er kommet et noget større fokus på restauranter, som er i Michelinguiden, og som ikke er placeret i København.
Det ganske land
Det er restauranter som Søllerød Kro og Kadeau på Bornholm, som også har fundet vejen gennem nåleøjet. Det er dog ikke kun dem med stjerner i Michelinguiden, som kan lave mad. Det er måske dem, som tager maden til et meget højere niveau, og som er med til at sikre, der er fokus på de råvarer, som de bruger, og det er heldigvis ofte dem, som er lokale.
De er med til at holde fokus på det, som lige nu er i sæson, og de ved, som de dygtige kokke de er, at der er stor forskel på de råvarer, som de skal have fløjet ind og dem, som de kan få i deres egen baghave.
Det er selvfølgelig noget, som er med til at holde fokus på de råvarer, som vi alle burde bruge, men som vi nok sjældent gør, for det er nu alt for let at få ingredienser fra hele verden.
Det nordiske køkken
At der i så lang en periode har været så stor fokus på netop det nordiske køkken og alt det, som det byder ind med, har gjort, at der er kommet mange restauranter til, som forsøger at bringe noget af det nordiske med ind, og den gode danske mad er nu igen at finde på mange menukort landet over.
Det er ikke mælkeskind og ormegrød, som nogle af de mest innovative restauranter har serveret, men de klassiske retter som frikadeller, hakkebøffer og vores nationalret stegt flæsk. Det er med til at bringe vores gode retter, som vores bedsteforældre lavede dem, ind i vores køkken igen. Det er retter som brunkål, og de fermenterede retter, hvor du selv syltede.
Det er noget, som ikke er så let at lave, men som er fuld af smag, og som er rigtig godt for kroppen generelt, da det er det, som er i sæson, som vi alle bør spise, og så er det også godt for pengepungen, for det er det, som er i sæson lige nu, som lige nu vil koste mindst, for det vil have de bedste betingelser for at have masser af vitaminer og næring, som vi alle har brug for.