Morer du dig også med at se udsendelser om mad i TV? Brødrene Price laver mad med masser af fløde og smør, Gordon Ramsey drager verden rundt og bistår håbløse restaurantkokke med at få styr på deres køkken – og den hyggelige engelske stjernekok Rick Stein besøger små hyggelige steder i både hjem- og udland og laver retter, som man nemt kan gøre efter derhjemme i køkkenet.
Hvis du selv kan lide at lave mad, kunne det så ikke være sjovt at invitere på restaurant besøg derhjemme? Inviter en flok af dine venner og lav retter, som du har set kokkene lave på TV. Vinen kan du få fra Vinoteket, som har et fantastisk udvalg af vine, som du kan få bragt lige til din dør.
Hvis du for eksempel vælger at følge Brødrene Price og invitere på deres mad, kan du finde alle retterne på Danmarks Radios hjemmeside, hvor der er et særligt afsnit med opskrifter fra brødrenes mange programmer om mad, der bliver vist på DR tv. Det kan ofte virke uoverskueligt, når man ser de to madglade brødre jonglere med potter og pander – og ikke mindst deres imponerende række af køkkenmaskiner – på skærmen, men virkeligheden er, at de fleste retter ret nemt kan laves også i et mere almindeligt udstyret køkken.
Selvfølgelig skal der lidt mere til end blot at vende en dåse kødboller i tomatsovs ud i en gryde, hvis du vil invitere vennerne på restaurant derhjemme. Men du kan for eksempel vælge Brødrene Prices eller en anden udgave af kylling i karry, hvor du mixer krydderierne selv og lige giver retten det ekstra pift, at dine venner lige så godt kunne sidde på en indisk restaurant og ikke hjemme i din stue.
Prøv også at gøre lidt ekstra ud af borddækning og dekoration, så din spisestue kommer til at ligne en restaurant. Dæk smukt op med dug, flotte glas, og lav en kunstfærdig serviet, så det hele lige får et ekstra løft. Små vaser med en blomst ved hver kuvert løfter stemningen, eller en overdådig blomsterdekoration midt på bordet kan bringe jer i den rette stemning og minde om, hvordan det var før, det hele bare skulle være så nemt som muligt.
Hvis du vil gøre det rigtig professionelt, så køber du lidt ekstra tykt papir, gerne i en lidt rustik kvalitet, og printer aftenens menu med tilhørende vine på dette. Læg en menu ved hvert bord, så dine gæster kan orientere sig om maden, inden den kommer på bordet. Så kan de både glæde sig til det, der kommer, og afpasse deres indtage til, hvad de tror, de kan magte. Der er intet så træls som at spise sig mæt i forretten, hvis man også skal glæde sig over hovedret og dessert.