Mange om buddet

Viden og perfektion

Der er mange, som hvert år søger til de forskellige restauranter, som gerne vil have kokkeelever. Det er med drømme om at blive den næste store stjernekok, men det er dog ikke mange, som når så langt, og vejen dertil er hård, for det kræver viden, perfektion og ikke mindst dedikation at nå så langt. Det er jo ikke det letteste at komme til at arbejde på et sted med Michelinstjerner på renomeet.

Når du først har fået foden inden for i den verden, så kommer du til at opleve, hvor meget arbejde, der skal til for at nå toppen. Det er mange ting, som skal ofres, for at kunne nå dertil, hvor de store stjerner, de står i dag, og det er et arbejde, hvor du skal ofre meget og arbejde mange timer også i forhold til andre.

En konstant udvikling

Du skal konstant tilegne dig viden og tillægge dig flere og flere kompetencer, så du kan følge med i en verden, hvor alt ændrer sig hele tiden, og hvor sæsoner bestemmer, hvad der er på menukortet.

Du skal lære meget, før du kaster dig ud i at lave mad af michelinkaliber. Det er ikke bare noget, du gør, og spørger du de kokke, som i dag er blandt verdens bedste, så er der ingen tvivl om, at de også har måtte skrælle deres portion af løg, før de er nået dertil, hvor de er i dag.

Der er de klassiske store køkkener, som alle skal lære at arbejde i, hvis de vil op på det niveau, det er fra gastronomi, som er i en liga for sig selv, men kendskab til italiensk, asiatisk, nordeuropæisk eller måske spansk køkken er noget, som du ikke slipper udenom Det er med at få tilegnet sig så mange færdigheder som muligt, det er med til at sikre forskellige smage fra forskellige dele af verden kan blive fusioneret og derved skabe noget, som er nyt og spændende for alle, som besøger køkkenet, som det er med så mange andre kunstnere. Det er, hvad de største kokke er, at du er kun så god, som det sidste du har leveret. Der er ikke plads at have en halvdårlig dag, det er med at holde fokus konstant og en standard, som er vanvittig høj, for ellers så er der ikke plads til dig og din restaurant i Michelinguiden.

Det er også en verden, hvor den konstante søgen efter viden og en konstant stræben efter perfektion kan være en medvirkende årsag til, at der er kokke, som brænder ud. Det er svært konstant at holde den standard og finde inspirationen til at skabe mad på det niveau, så det er passionen for håndværket og ønsket om at være den bedste, som skal drive værket hele vejen.