Der er i de senere år kommet en bølge af økologiske og vegetariske restauranter, for der er flere og flere, som vender ryggen til kød og til mad, som er forarbejdet på alle mulige måder. Det er løst kædet sammen med hipsterkulturen, og det er også de steder, hvor de bor, at du ser disse restauranter, men de er dog stadig meget godt besøgt af alt fra forretningsfolk til familier, som ikke ønsker, at deres børn skal udsættes for alt det skidt, som der er i mange forarbejdede fødevarer.
Det er dog med sikkerhed, at det er nyt og trendy, og der er mange, som efterhånden bekender sig til den bølge, der er kommet ind over landet.
Det hele handler om, at du skal undgå bestemte fødevarer og derved få et sundere og bedre liv. Det giver sig selv, at kødet er udelukket som vegetar, men der er i den samme bølge også kommet en lyst til at undgå gluten og alle typer af mælkeprodukter. Det er en bølge, som er blevet meget diskuteret, og der er mange, som ikke vil følge lægernes råd og spise både gluten og mælkeprodukter, for det er ikke usundt, med mindre du har en direkte allergi siger lægerne.