Det er en kamp hvert år for de mange restauranter, som vil med i den store Michelinguide, og de skal kæmpe for holde en standard, som er næsten umenneskelig. Det er både i køkkenet og for det personale, som servicerer foran i restauranten.
Der er andre, som også kårer restauranter og bedømmer dem, og der bliver hvert år udfærdiget en liste, hvor Noma to gange har toppet. Der er også kokkekonkurrencen, hvor den bedste kok kåres, bocuse Dór. Det er et kvalitetsstempel af de helt store, hvis du vinder den, og i Danmark har køkkenchefen på Geramium i indgangen en bronze, en sølv og en guld statuette stående, så det i sig selv border for kvaliteten, og det er bestemt ikke uden grund, at Geranium var den første herhjemme til at få den yderste udmærkelse, som er 3 stjerner, hvilket i Michelinguiden betyder, at restauranten er værd at rejse efter, så stor en kulinarisk oplevelse er det.
Der er mange, som havde troet det ville være Noma, som har være foregangsmand for det nye nordiske køkken, men det blev ikke sådan, men så må vi se hvad det nye og genåbnede Noma kan byde ind med.