Mange om buddet

Restauranterne sadler om

Det har ikke ligefrem været normale tider i verden det sidste års tid – med Covid-19, ny coronavirus, som trofast følgesvend har vi i stor stil måttet lægge vort liv om. Det gælder også restauranterne, som har været lukket ned i en periode eller har måttet leve med mulighed for at have færre gæster ad gangen og kortere åbningstider.

Nogle restauratører har benyttet lejligheden til at få shinet deres restauranter op – måske med lækre tapeter fra Familietapeter.dk, så lokalerne er blevet flotte og nydekorerede – klar til at tage imod gæster igen, når verden er bliver normal igen.

Takeaway vinder frem

Andre går nye veje, og er du i proces med at etablere en restaurant, kan du jo overveje de muligheder, som ligger i takeaway. Kan gæsterne ikke komme til dig, kan du jo komme til gæsterne, og at give dem mulighed for at tage din mad med hjem er jo en måde at realisere dette på.

Også inden for økologiske restauranter vinder takeaway frem, og udviklingen er ikke blevet mindre i de måneder, der er gået, siden landet blev lukket ned i marts 2020.

Det handler for restauranterne og deres ejere om, at der skal mod og visioner til; så vil der være muligheder for de fleste også i perioder med andre vilkår for at drive forretningen.

Mange restauranter har ønsket at kunne have gæster til midnat i denne tid, men når det ikke har været muligt, har takeaway-koncepterne været med til at skabe liv i kludene alligevel.

Takeaway på alle niveauer

Restauranter, som ikke tidligere har haft takeaway på programmet, har nu fået det, og dermed er takeaway-begrebet blevet produktudviklet ganske betragteligt i de seneste måneder. Restauranter med Michelin-stjerner leverer pludselig mad ud af huset, og deres mad i topklasse supplerer nu den mere traditionelle takeaway, som vi ofte har forbundet med pizza, kinamad og anden etnisk mad. Nu er der takeaway på alle kvalitetsniveauer blandt restauranterne – til stor glæde for det madglade publikum, som værdsætter, at der er kommet et bredere udbud af retter.

For nogle vil ændrede markedsvilkår, som dem vi har oplevet under coronakrisen, være en stor belastning. For andre vil de være ensbetydende med nye og spændende muligheder, og sådan er det også tilfældet i restaurantionsverdenen. Nogle har formået at udvikle deres forretning under ændrede vilkår, og det betyder, at du også i fremtiden vil have et bredt udbud af restauranter at vælge imellem, hvad enten du vil spise på stedet eller tage maden med hjem.